De politie is in Reuver het huis binnengevallen waar een gewapende man de hele dag zijn dochtertje van drie gegijzeld hield. Dat meldt de regionale zender L1. Rond 14.45 uur ging een arrestatieteam de woning binnen.

De man had vanmorgen op straat ruzie gekregen met zijn ex-vrouw, die onlangs hun relatie had verbroken. Toen die ruzie uit de hand liep schoot hij de vrouw in haar been en verschanste zich met zijn dochtertje in het huis van haar vader, waar ze sinds kort weer woonde.

Buurman

Een buurman had kort daarvoor de gewonde vrouw zijn huis binnengetrokken. Hij werd daarbij nog bedreigd door de schutter, maar omdat zijn wapen weigerde, kon hij op tijd met de vrouw naar binnen komen. Ze is later gewond naar een ziekenhuis gebracht.

Volgens de buurman had de dader een pistoolmitrailleur en droeg hij een "harnas" zoals militairen of arrestatieteams die hebben. "Ik maak iedereen dood', zou hij hebben geroepen.

Arrestatieteam

De politie rukte daarna massaal uit en grendelde de woonwijk af. Er werd een arrestatieteam opgeroepen en ooggetuigen melden dat er scherpschutters positie kozen. Vanuit de lucht werd de situatie met helikopters in de gaten gehouden.

Inwoners kregen het advies om binnen te blijven en een nabijgelegen basisschool werd rond het middaguur ontruimd. Een onderhandelaar slaagde erin contact met de schutter op te nemen.

Verbroken relatie

Volgens de regionale zender L1 is het slachtoffer van de schietpartij een Egyptische vrouw. Ze zou de relatie met haar partner hebben verbroken, en dat zou de aanleiding voor de schietpartij zijn geweest.

De twee woonden volgens L1 in Roermond. Sinds kort woonde de vrouw weer bij haar vader in Reuver. De politie heeft in Roermond een huis doorzocht, maar wil niet bevestigen dat dat verband houdt met de zaak in Reuver.

STER reclame