Het FBK-stadion blijft bestaan als atletiekstadion. Een meerderheid van de gemeenteraad in Hengelo was tegen het plan van het bestuur om het stadion aan voetbalclub FC Twente te verkopen. Het college van burgemeester en wethouders kwam daarna met een nieuw voorstel waarin het FBK-stadion blijft behouden voor de atletiek.

Wethouder Erik Lievers van sportzaken draaide 180 graden. Een laatste gesprek met de directie van de FBK-Games had hem alsnog overtuigd dat Hengelo een gestelde bezuiniging van 281.000 euro ook kan halen zonder hulp van de Enschedese eredivisieclub. "Golazo Sports, de nieuwe commerciële partner van de FBK-Games, heeft het beeld nog beter gemaakt. De bezuiniging blijft haalbaar, er is geen subsidie meer nodig en de FBK-Games krijgen een kwaliteitsimpuls", aldus Lievers.

'Games go on'

Hij noemde het resterende tekort van 50.000 euro zo klein, dat hij bereid is daar een oplossing binnen de begroting voor te vinden. "Als het maar niet wordt neergelegd bij de breedtesportverenigingen." Meteen na het betoog van de wethouder kwam er een motie van zes raadsfracties van gelijke strekking als het collegevoorstel. Die motie, waarin steun voor de FBK-Games werd uitgesproken, werd unaniem aangenomen. "The games go on", concludeerde burgemeester Sander Schelberg.

Reddingsboei

Directeur Hans Kloosterman van de FBK-Games was opgelucht en ook verrast: "Op steun van de meeste raadsfracties had ik min of meer gerekend, maar het verraste me zeer positief dat de wethouder van sportzaken vlak voor de raadsvergadering al de reddingsboei toewierp. Ik ben ook trots, want we hebben als stichting knetterhard gewerkt om de gemeente te overtuigen van onze plannen. Ik zag al een tweet van Churandy Martina. Hij is er volgend jaar zeker bij."

FC Twente

Het stadion had door FC Twente gebruikt kunnen worden om er de beloften en de vrouwen te laten spelen. Een woordvoerder van de club vertelde de NOS dat FC Twente het voorlopig bij de verklaring op zijn website houdt: "Wij feliciteren de stichting en de gemeente Hengelo met het behoud van dit jaarlijkse sportevenement.''

STER reclame