De Chinese hoofdstad Peking en de wintersportplaats Zhangjiakou hebben zich kandidaat gesteld om de Olympische Winterspelen van 2022 te organiseren. Het Chinees Olympisch Comité heeft zondag een formele nominatie ingediend bij het Internationaal Olympisch Comité (IOC).

Zhangjiakou ligt in de bergen 160 kilometer ten noorden van Peking, dat in 2008 al de Zomerspelen organiseerde.

Oekraïne

Ook de Oekraïense stad Lvov heeft zich officieel kandidaat gesteld. Dinsdag tekende het Oekraïens Olympisch Comité de papieren en liet vice-premier Alexander Vilkoel weten achter het plan te staan.

De schaatsevenementen zullen plaats moeten vinden in de stad. Voor de ski-evenementen wordt uitgeweken naar de Karpaten, een hooggebergte in Midden-Europa.

Meer kandidaten

Naast Peking en Lvov heeft ook het Kazachstaanse Almaty zich officieel kandidaat gesteld. Oslo (Noorwegen), München (Duitsland) en Quebec (Canada) hebben ook aangegeven zich kandidaat te willen stellen, maar moeten zich nog officieel melden bij het IOC.

De deadline voor de kandidaatstelling is 14 november. Het IOC kiest in 2015 de stad waar de Winterspelen van 2022 zullen plaatsvinden.

STER reclame