Tijdens de uitzending van NOS Studio Voetbal is zondagavond de stroom uitgevallen op het Mediapark in Hilversum. Rond 22.45 uur ging het beeld op Nederland 1 nagenoeg op zwart.

Jack van Gelder en zijn gasten Co Adriaanse, Ronald de Boer, Pierre van Hooijdonk en Jan Mulder werden verrast door de stroomstoring. Na enkele minuten werden er kaarsjes op tafel gezet. De NOS vervolgde de uitzending.

Om 23.06 uur werkte het noodaggregaat nog altijd niet en vielen de noodaccu's uit. Op dat moment vielen Nederland 1, Nederland 2 en Nederland 3 helemaal uit.

Om 23.40 uur was er weer stroom en gingen de uitzendingen op Nederland 1 - provisorisch, dat wel - verder.

"Nog nooit meegemaakt"

In een eerste reactie liet Jack van Gelder weten dit "nog nooit mee te hebben gemaakt. Ik ben blij dat we door konden praten en ook bleven praten."

Twitter

Op Twitter was #studiovoetbal binnen een mum van tijd 'trending topic'. Iedereen reageerde op het programma dat bij kaarslicht doorging. "Symbolisch dat het licht uit gaat als het vaderlandse voetbal besproken wordt", twittert Arjen Bosselaar. NOS Journaal-verslaggever Gerrie Eickhof merkte de storing pas later op: "Ik kijk nooit voor 23u televisie als Ajax verloren heeft". René Bijmolt knipoogde naar de concurrent: "Gijp, doe de stekker er nu maar weer in."

De gehele uitzending van Studio Voetbal zal vanwege de stroomstoring later dan normaal online verschijnen.

STER reclame