Scherper Utrecht klopt Heerenveen

FC Utrecht heeft de wedstrijd in de eigen Galgenwaard tegen sc Heerenveen met 2-0 gewonnen.

Utrecht opende sterk en nadat Jacob Mulenga kansjes gemist had, was Jens Toornstra met een vrije trap wel trefzeker. Die goal bezorgde Utrecht allesbehalve rust.

De ploeg ging steeds meer fouten maken en Alfred Finnbogasson, Marten de Roon (bal van de lijn gehaald door Yassin Ayoub) en Hakim Ziyech waren dicht bij de gelijkmaker.

Tien minuten na rust raakte Steve de Ridder de paal, waarna Mulenga uit de rebound scoorde. Het doelpunt van de Utrecht-spits had een luchtje van buitenspel.

Van Basten naar tribune

Trainer Marco van Basten had om die reden commentaar op scheidsrechter Jochem Kamphuis en werd naar de tribune gestuurd toen hij ook nog het veld inliep.

Van Basten protesteerde in de tweede helft ook al luidkeels toen sc Heerenveen tot twee keer toe geen strafschop kreeg.

Vijftien punten

Utrecht komt dankzij de zege in punten gelijk met Heerenveen. Beide ploegen hebben nu vijftien punten en staan tiende (Heerenveen) en twaalfde (Utrecht).

Heerenveen heeft nog wel een wedstrijd te goed, omdat het duel met ADO Den Haag nog moet worden ingehaald.