Feyenoord wint bij Cambuur

Aangepast

Feyenoord heeft in Leeuwarden met 0-2 gewonnen van SC Cambuur. De Rotterdamse formatie passeerde daardoor PSV en Ajax en staat nu vierde.

De Friezen speelden in de eerste helft sterk en zetten Feyenoord direct onder druk. Dat leverde ook een aantal prima kansen op, maar die werden gemist door Marcel Ritzmaier, Michiel Hemmen en Erik Bakker.

Feyenoord zorgde slechts sporadisch voor gevaar, maar op slag van rust was het wel raak; op aangeven van Jean-Paul Bo√ętius scoorde Lex Immers.

Na rust kwamen de bezoekers meer aan voetballen toe. Immers miste nog een kans, maar nadat invaller Mitchell te Vrede op aangeven van Ruben Schaken raak had gekopt, was de wedstrijd gespeeld.

Koeman boos over eerste helft

Trainer Ronald Koeman van Feyenoord staarde zich niet blind op de uitslag. "We willen graag hogerop en dan zal je wedstrijden moeten winnen. Maar we zijn in dit duel zeker niet ongelukkig geweest", gaf hij ruiterlijk toe.

Koeman was kwaad over de slappe eerste helft. "We speelden zeer slecht voor de rust en daar ben ik nog steeds ontevreden over. Cambuur was veel feller en agressiever. We verloren bijna alle persoonlijke duels. Als we in die fase achter waren gekomen, had ik het nog moeten zien."

STER Reclame