AZ koploper na thuiszege op ADO

Aangepast

AZ heeft ook zijn derde competitieduel onder de nieuwe trainer Dick Advocaat gewonnen. Dit keer werd ADO Den Haag in Alkmaar met 2-0 verslagen. De zege leverde de Alkmaarders ook nog eens de koppositie in eredivisie op.

AZ domineerde voor de rust, maar was slechts sporadisch gevaarlijk. Johann Berg Gudmundsson lobde over na miscommunicatie tussen Gino Coutinho en Tom Beugelsdijk. Aron Jóhannsson en Roy Beerens wurmden zich door een woud aan ADO'ers, waarna de laatste over vuurde.

Nemanja Gudelj was vlak voor rust wel doeltreffend; de middenvelder kwam voor Dion Malone en vond de verre hoek met een stuiterende bal. De thuisploeg combineerde in de tweede helft steeds gemakkelijker en kwam via Gudmundsson middels een prachtig afstandsschot op 2-0.

AZ kreeg vervolgens genoeg kansen om de genadeklap uit te delen, maar liet dat na. ADO zette in de slotfase nog wel aan, maar kon niets meer uitrichten.

Advocaat kijkt Teletekst

Met gepaste trots bekeek Dick Advocaat na afloop pagina 819 van NOS Teletekst. "Ja, we staan bovenaan", zei de trainer van AZ na afloop, terwijl hij een bitterbal naar binnen werkte.

"Daar ben ik trots op. Ik weet dat jullie willen horen dat ik nu zeg dat we voor de titel gaan, maar dat zullen jullie mij niet horen zeggen. Aan het eind van de rit zien we wel waar we staan."

STER Reclame