Afonso Alves keert niet terug bij sc Heerenveen. De Braziliaanse spits was een aantal dagen in Friesland om te kijken of een rentree mogelijk was, maar hij is alweer vertrokken naar zijn geboorteland. Dat heeft interim-directeur Gaston Sporre aan de NOS laten weten.

Alves streek woensdag in Heerenveen neer met de bedoeling om mee te trainen met de beloften, maar dat werd steeds uitgesteld omdat de Braziliaan als vage reden opgaf het 'goede gevoel' te missen. De directie stelde hem een ultimatum: maandagochtend moest Alves uitsluitsel geven. Dat deed hij vandaag al door zijn biezen te pakken.

Van Basten

Trainer Marco van Basten zette vrijdag bij Omrop Fryslan al zijn vraagtekens bij de houding van Alves. "Als je gevoel niet goed zit, moet je je koffers pakken en moven. Ik neem aan dat hij een liefhebber is. Als hij zijn voetbalschoentjes en zijn tasje mee heeft, dan kan hij trainen. Ik heb zoiets van: graag of niet."

Alves maakte in het seizoen 2006/2007 furore in Friesland door met 34 doelpunten topscorer van Nederland te worden. Na anderhalf jaar in Friesland verkaste hij naar Middlesbrough FC. Zijn Engelse avontuur mislukte, waarna Alves koos voor de oliedollars in Qatar.

STER reclame