Vitesse in slotfase langs Ajax

time icon Aangepast

Ajax heeft voor de derde wedstrijd op rij puntenverlies geleden. Na de gelijke spelen tegen FC Twente en RKC Waalwijk, was Vitesse in de Arena met 0-1 te sterk.

De Amsterdammers deden aanvankelijk niets met het vele balbezit en Vitesse counterde er aan de hand van Lucas Piazón lustig op los. De beste Arnhemse kans was voor Mike Havenaar, wiens inzet door Christian Poulsen van de lijn werd gehaald. Pas vlak voor rust werd Ajax gevaarlijk, maar Viktor Fischer, Daley Blind en Siem de Jong wisten het net niet te vinden.

Na rust zakte Ajax ver weg en Vitesse werd steeds brutaler. Jasper Cillessen hield Renato Ibarra (twee keer) en Davy Pröpper van de 0-1 af, Kelvin Leerdam en Patrick van Aanholt schoten rakelings naast.

Ajax stichtte lange tijd nauwelijks gevaar en had daarvoor de hulp nodig van Guram Kashia, die bijna in eigen doel kopte. Pas in de slotfase drong Ajax flink aan. Fischer, Kolbeinn Sigthorsson en Davy Klaassen waren zowaar nog dicht bij de 1-0.

Die viel echter aan de andere kant. Invaller Valeri Qazaishvili speelde zich knap vrij en schoot binnen in de verre hoek. Ajax trachtte nog wat terug te doen, maar kwam niet verder dan een vrije trap van Lasse Schöne op de paal.

STER Reclame