Garmin wimpelt Cornelisse af

time icon Aangepast

Ploegleider Michel Cornelisse leek op weg naar Garmin. "Totdat mijn manager vrijdag belde."

Drie maanden lang was de Nederlander in onderhandeling met de Amerikaanse formatie. "Het ging de goede kant op. Tegen Sebastian Langeveld zeiden ze al dat ik die kant op kwam", verzucht de 47-jarige ploegleider tegen de NOS.

Op 1 november hakte Garmin-manager Jonathan Vaughters uiteindelijk de knoop door.

Van Poppel, Vierhouten

"Ik moet nu snel iets anders zoeken. Ik heb nog geen moment aan een andere ploeg gedacht. Het leek me al een geweldige uitdaging om met bijvoorbeeld Thomas Dekker te werken. Maar ja... Toen een zekere Robert Hunter daar opeens tekende en ploegleider werd, toen begon ik te twijfelen. Ik denk dat hij mijn plek inneemt."

Hunter fietste jarenlang voor Garmin voordat hij zijn fiets aan de wilgen hing.

Concurrenten

Cornelisse heeft plotseling concurrentie van zijn - inmiddels voormalige - collega's van Vacansoleil-DCM. "Aart, Jean-Paul... Zij hebben ook helemaal niks", wijst de 47-jarige Nederlander naar respectievelijk Vierhouten en Van Poppel.

"En Tristan Hoffman ook niet. HIj hoorde vier dagen voor de Ronde van Peking van Saxo Bank dat hij uit moest kijken naar een nieuwe ploeg. Maar ik zie ze niet als concurrenten. Ik ben een andere ploegleider. Ik sta meer tussen de renners in. Ze nemen mij in vertrouwen als ze twijfelen of onzeker zijn. Bijvoorbeeld bij Wout (Poels, red.). Ik mocht niet mee naar de Tour, maar hij belde me elke dag op of zijn bandendruk wel goed genoeg was."

Cornelisse zou geen moeite hebben met een (pro-)continentale ploeg. "Juist niet. Ik heb ervaring met renners die een stap omhoog moeten zetten. Kijk bijvoorbeeld naar Wout of naar Lieuwe Westra. De ploeg Vastgoedservice, waar Rob Ruijgh nu voor gaat fietsen? Waarom niet? Dat soort ploegen vind ik een mooie uitdaging. Of wellicht moet ik met Hilaire (Van der Schueren, red.) om tafel. We willen elkaar toch nog zien om het Vacansoleil-verhaal goed af te sluiten."

STER Reclame