Veldt pakt zilver op omnium

Aangepast

Baanwielrenner Tim Veldt is tijdens de wereldbekerwedstrijden in Manchester als tweede geƫindigd op het onderdeel omnium. De 29-jarige Amstelvener hoefde na zes onderdelen met 21 punten alleen de Belg Jasper de Buyst (18 punten) voor zich te dulden.

Veldt, die vorige maand bij de EK ook al tweede was geworden, leverde zijn beste prestaties op de vliegende ronde en de scratch; op beide onderdelen werd hij tweede. Op de afsluitende tijdrit over 1 kilometer was hij na 500 meter de snelste, maar uiteindelijk werd hij tweede, zodat De Buyst de eindzege voor zich opeiste.

Jenning Huizenga werd vijfde op de individuele achtervolging.

Ligtlee achtste

Eerder op de dag eindigde Elis Ligtlee als achtste in het sprinttoernooi. Het negentienjarige talent bleek in de kwartfinales niet opgewassen tegen Rebecca James. De regerend wereldkampioene won beide heats. In de strijd om de plaatsen vijf tot en met acht werd ze vervolgens laatste.

Ligtlee was het sprinttoernooi sterk gestart met de derde tijd in de kwalificaties achter de Olympisch kampioene Anna Meares uit Australiƫ en de Duitse Kristina Vogel. In de achtste finales versloeg ze Shanne Braspennincx, de andere Nederlandse deelneemster aan het sprinttoernooi.

Buchli komt tekort op keirin

Matthijs Buchli reed een teleurstellend keirintoernooi. Zowel in de serie als in de herkansing kwam hij als laatste over de streep.

De Noord-Hollander nam in de herkansing (waarbij de winnaar terugkeert in het hoofdtoernooi) het initiatief, maar werd in de slotmeters gepasseerd door zijn concurrenten. Vorig seizoen won Buchli bij de wereldkampioenschappen in Minsk de bronzen medaille op dit onderdeel.

STER Reclame