De Sinterklaasintocht in Amsterdam zal er dit jaar anders uitzien. Dat heeft de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan gezegd in een interview met AT5. De afgelopen weken liep de discussie rond Zwarte Piet hoog op.

Van der Laan liet woensdag via een brief weten dat de intocht dit jaar gewoon doorgaat. 21 mensen hadden bezwaar gemaakt tegen het verlenen van de vergunning voor de intocht omdat ze Zwarte Piet discriminerend vinden.

"Er zal zeker iets veranderen, dat signaal heb ik al teruggekregen van het comité", zei de burgemeester. Wat er precies anders is in vergelijking met voorgaande jaren wilde Van der Laan niet zeggen.

Donderdag vervolggesprek

Hij vindt dat een zaak van het organisatiecomité en niet van de burgemeester. Volgens Van der Laan heeft het comité donderdag een vervolggesprek met de bezwaarmakers om te kijken "welke eerste stap gezet kan worden".

Volgens een bestuurslid van de Stichting Sinterklaas Intocht Amsterdam, die de intocht organiseert, liggen er meerdere opties op tafel. Welke dat zijn wilde ze niet zeggen. Donderdag wordt waarschijnlijk besloten wat er precies verandert.

De burgemeester herhaalde zijn oproep om niet te protesteren tijdens de intocht. Hij benadrukt dat demonstreren een recht is, maar vindt het moreel niet zuiver om het kinderfeest te verstoren.

STER reclame