Op het Masters-toernooi van Parijs is de als tweede geplaatste Novak Djokovic doorgedrongen tot de laatste vier. De Serviër was met 6-1, 6-4 te sterk voor Stanislas Wawrinka.

Djokovic en Wawrinka speelden eerder dit jaar op de Australian Open en de US Open een spannende vijfsetter, die de Serviër beide keren won. Het niveauverschil was ditmaal een stuk groter. De twee lieten de fans bij vlagen prachtige rally's zien, maar over het algemeen speelde Djokovic een stuk constanter.

Djokovic en Wawrinka speelden vijftien keer eerder tegen elkaar. De Zwitser won twee van de eerste drie partijen, maar heeft nu al dertien keer op rij niet gewonnen van de mondiale nummer twee.

Djokovic nu tegen Federer

Djokovic stuit in de halve finales op Roger Federer. De als vijfde geplaatste Zwitser won met 6-3, 4-6, 6-3 van de Argentijn Juan Martín del Potro, die hem vorig weekend in de finale in Basel nog de baas was geweest. Federer won 16 van de eerdere 29 ontmoetingen met Djokovic.

"Roger beleeft misschien wel zijn slechtste seizoen van de laatste tien jaar'', besefte de Serviër. "Maar het wordt zeker een moeilijke wedstrijd voor me. Hij is en blijft Roger Federer, de tennisser die al zeventien grandslams heeft gewonnen. Ik heb vorige week enkele wedstrijden van hem in Basel bekeken. Hij speelt gewoon weer heel goed.''

STER reclame