NOS NieuwsAangepast

Toch video drugsgebruik Toronto

De Canadese politie heeft bewijs dat de burgemeester van Toronto drugs heeft gebruikt. De politie zegt dat het een video in bezit heeft waarop is te zien hoe burgemeester Rob Ford crack rookt.

Ford kwam eerder dit jaar in opspraak toen Canadese media schreven dat er een video te koop werd aangeboden waarop te zien was hoe hij een crackpijp vasthield en bij drugsdealers stond. Enkele journalisten hebben de beelden gezien, maar vonden ze te duur om te kopen. Kort daarna liet degene die het filmpje te koop aanbood weten dat de video "weg was".

Harde schijf

De politie van Toronto zegt dat de beelden op een harde schijf stonden. Ze waren gewist, maar deskundigen hebben de video terug weten te halen.

Veel politici willen dat Ford opstapt, maar hij peinst er niet over. Na de bekendmaking van de vondst liet de burgemeester weten dat hij geen reden ziet om ontslag te nemen. Hij zei dat hij niet verder op de zaak in kan gaan, omdat er een strafrechtelijk onderzoek naar hem loopt. "Dit is alles wat ik hierover kan zeggen", zei Ford.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl