De carrière van Evander Sno is er eentje met pieken en dalen. Ondanks zijn relatief jonge leeftijd (26 jaar) heeft hij al zeven clubs achter zijn naam staan. Het dieptepunt in de loopbaan van Sno is ongetwijfeld de wedstrijd met Jong Ajax, waarin hij getroffen wordt door een hartaanval. Die overleeft hij maar net. Mocht Sno vrijdagavond voor RKC spelen tegen NAC Breda, dan is dat de vierde keer dat hij zijn rentree maakt op de Nederlandse velden.

Rentree 1: van Celtic naar Ajax

De eerste keer dat Sno terugkeert in de eredivisie, is als Ajax hem overneemt van Celtic. Nadat hij zijn debuut in het betaalde voetbal heeft gemaakt bij NAC Breda, kiest Sno voor een Schots avontuur. Na twee seizoenen en twee titels in Schotland keert de middenvelder terug naar zijn vaderland. Ajax, waar Marco van Basten inmiddels de scepter zwaait, plukt hem bij Celtic vandaan.

Rentree 2: via Bristol City FC terug naar (Jong) Ajax

In Amsterdam slaagt Sno er niet in om een vaste basisplaats af te dwingen. Van Basten geeft de voorkeur aan andere spelers. Sno kiest ervoor om verhuurd te worden aan Bristol City FC. In Engeland is hij wel een vaste waarde en vol goede moed keert hij terug naar Nederland. Hij maakt zijn rentree bij Jong Ajax, omdat er in de hoofdmacht nog steeds geen plek voor hem is.

Rentree 3: na de hartaanval naar RKC

Bij Jong Ajax gaat het helemaal mis met de gezondheid van Evander Sno. Tijdens de wedstrijd tegen Jong Vitesse/AGOVV zakt de middenvelder in elkaar. Hartaanval. Hij wordt een kwartier lang op het veld gereanimeerd, en met succes: de artsen redden zijn leven. Na een lange revalidatie gunt RKC Sno de kans op een terugkeer. In Waalwijk groeit hij uit tot een spelbepalende speler en na twee seizoenen verkast hij naar NEC.

Rentree 4: nieuwe kans bij RKC

In Nijmegen krijgt Evander Sno na zeven wedstrijden opnieuw last van zijn hart. De artsen constateren hartritmestoornissen en een operatie is noodzakelijk. Sno laat tijdens zijn herstel zijn ongenoegen blijken over trainer Alex Pastoor, die te weinig aandacht voor hem zou hebben. De breuk blijkt niet meer te lijmen en het contract van Sno wordt in april 2013 ontbonden. Na een klein half jaar zonder club pikt RKC hem wederom op. Sno is klaar voor zijn vierde comeback op de Nederlandse velden.

STER reclame