Meer vergoeding levenseindekliniek

tijd van publicatie Aangepast

Steeds meer zorgverzekeraars zijn van plan een contract te sluiten met de Levenseindekliniek om de zorg aan stervenden te vergoeden. Volgens verzekeraar VGZ is dat belangrijk voor patiƫnten die er met hun huisarts niet uitkomen. Ook wordt het op die manier makkelijker voor huisartsen om door te verwijzen naar de kliniek.

De NVVE en de Levenseindekliniek zijn een week geleden een brievenactie gestart om de verzekeraars op te roepen de zorg van de kliniek te vergoeden. Verzekeraars krijgen brieven van verzekerden waarin die op de vergoeding aandringen.

Dat heeft geleid tot belangstelling van drie zorgverzekeraars. "Dat is een goede oogst na een week actie", zeggen de NVVE en de Levenseindekliniek. "De brievenactie leidt langzaam maar zeker tot een veranderde houding van de verzekeraars."

Contracten

VGZ heeft inmiddels aangegeven een contract te willen sluiten met de kliniek. DSW en Zorg en Zekerheid willen erover praten. Tot nu toe vergoeden alleen Menzis en ONVZ de kosten van behandeling in de kliniek.

De NVVE en de Levenseindekliniek hopen dat meer zorgverzekeraars de komende tijd positief zullen reageren. Een groot aantal verzekeraars beweegt nog niet, zeggen ze.

STER reclame