NOS VoetbalAangepast

Cocu: kan er moeilijk mee omgaan

Drie dagen na het eredivisieduel in Kerkrade (2-1) kreeg PSV-trainer Phillip Cocu de tweede pijnlijke nederlaag tegen Roda te verwerken. PSV werd voor eigen publiek uit de beker geknikkerd (1-3) en dat kwam hard aan bij Cocu.

"Zeker de manier waarop dit gebeurd is, doet pijn. Hier kan ik moeilijk mee omgaan," zei de trainer tijdens de persconferentie. Hij was in een slecht humeur en gaf verder geen interviews.

"Niet onder vuur"

Cocu zag hoe zijn elftal woensdag voor eigen publiek de wedstrijd domineerde, maar hij zag ook dat Roda veel makkelijker scoorde. "Hoe wij die goals tegen krijgen, dat mag gewoon niet gebeuren. Als je weet dat de tegenstander slechts een paar keer per wedstrijd zal uitbreken, moet je op cruciale momenten de duels winnen. En dat hebben we niet gedaan."

Ondanks de slechte resultaten van de laatste weken maakt Cocu zich nog geen grote zorgen. "Ik heb niet het idee dat ik onder vuur lig. Natuurlijk zijn we kritisch op onszelf, we zijn hier niet tevreden mee, het moet beter. Maar ik zie ook dingen in ons spel waardoor we de resultaten beter kunnen laten worden."

Rentree Narsingh

Temidden van de malaise, was er één lichtpuntje: de rentree van Luciano Narsingh na tien maanden blessureleed. De vleugelaanvaller scheurde zijn voorste kruisband af. "Het was een zware tijd. Ik heb lang pijn gehad. Maar ik ben blij dat ik hier sta."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl