Oud-DSB-topman Dirk Scheringa is een van de kandidaten om hoofdbestuurslid te worden van 50Plus. Voor acht plaatsen hebben zich 74 mensen gemeld.

Scheringa was oprichter en het gezicht van DSB-bank. Die ging in 2009 failliet. Later richtte hij een nieuw bedrijf op. Hij was ook gemeenteraadslid voor het CDA in Opmeer.

Van Hulten

Ook oud-staatssecretaris Michel van Hulten heeft zich gemeld voor een functie bij 50Plus. Hij wil voorzitter worden. Volgens hem richt de partij zich te veel op de pensioenen en de armoede onder ouderen.

Voor het voorzitterschap meldden zich al eerder 17 kandidaten. Zaterdag houdt de partij een algemene ledenvergadering. Een woordvoerder van de partij zegt dat volgens de reglementen Van Hulten zich te laat heeft gemeld; bovendien is hij nog geen lid. Maar die denkt zelf dat daar een mouw aan te passen valt.

Michel van Hulten, die 83 is, was staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat in het kabinet-Den Uyl. Hij was toen lid van de PPR. Daarvoor en daarna was hij lid van de KVP, D66 en GroenLinks. Zijn zoon Michiel was enige tijd voorzitter van de PvdA.

STER reclame