FIFA-voorzitter Sepp Blatter heeft zijn excuses aangeboden aan Real Madrid-speler Cristiano Ronaldo. Blatter had tijdens een vraaggesprek op de universiteit van Oxford de Portugese stervoetballer geïmiteerd. Dat viel niet in goede aarde in Madrid.

Blatter was te gast bij de Oxford Union City, een debatvereniging verbonden aan de Engelse universiteit. Voor een zaal met studenten kreeg hij onder meer de vraag wie beter is: Lionel Messi of Cristiano Ronaldo.

De Zwitser antwoordde dat beide spelers exceptioneel zijn, waarbij hij Cristiano Ronaldo omschreef als 'een commandant in het veld'. Blatter imiteerde vervolgens de manier van lopen van de Portugese sterspeler, tot hilariteit van de zaal. Hij voegde er nog aan toe dat Ronaldo meer geld uitgeeft aan de kapper dan Messi.

Voorkeur Blatter voor Messi

De Argentijnse speler (door Blatter steeds Leonard Messi genoemd) werd door de FIFA-voorzitter omschreven als 'een goede jongen die iedere vader en moeder in huis zou willen hebben'. De conclusie van Blatter: "Ik houd van allebei, maar ik heb een voorkeur voor Messi."

De trainer van Real Madrid, Carlos Ancelotti, was ontstemd over het optreden van Blatter en zei dat Real-voorzitter Florentino Perez een boze brief naar de FIFA heeft gestuurd waarin excuses worden geëist. Ancelotti verweet Blatter "een gebrek aan respect tegenover een heel serieuze en professionele voetballer".

Ronaldo boos, Blatter zegt sorry

Cristiano Ronaldo reageerde op Twitter op de actie van Blatter. "Deze video laat zien hoeveel respect de FIFA heeft voor mij, mijn club en mijn land. Er is nu veel duidelijk. Ik wens de heer Blatter een lang en gezond leven toe, zodat hij kan blijven genieten van de successen van zijn favoriete teams en spelers."

De FIFA-voorzitter gaf Cristiano Ronaldo een uur later via Twitter antwoord: "Beste Cristiano Ronaldo, ik bied mijn excuses aan als als je ontdaan bent door mijn lichtvoetige antwoord tijdens de privé-bijeenkomst van vrijdag. Het was niet mijn bedoeling om je te beledigen."

STER reclame