Het Van der Valk-hotel in Vught wordt al sinds vanochtend omsingeld door een grote politiemacht. De politie is op zoek naar een waarschijnlijk gewapende man die gezien is bij het hotel.

Op Burgernet zegt de politie dat er wordt gezocht naar een 30-jarige blonde man met een vuurwapen. Volgens een woordvoerder van de politie is er nog niemand aangetroffen.

Arrestatieteams

Volgens verslaggever Theo Verbruggen zijn arrestatieteams "tot de tanden toe bewapend" het hotel binnengegaan. Ze doorzoeken de hotelkamers. Volgens de directeur van het hotel zoeken helikopters met infrarood naar warmtebronnen.

De directeur zegt dat de gezochte man vanmorgen om 10.30 uur op beveiligingscamera's is gezien. Hij was geen gast van het hotel en zou ook in de naastgelegen sportschool gezien zijn. Volgens de directeur was de man een bekende van de politie.

Beige busje

Op de parkeerplaats bij het hotel staat een beige busje dat vermoedelijk van de verdachte is. Agenten hebben een raam van het busje ingeslagen.

Het hotel is ontruimd en afgesloten. De wegen eromheen staan vol politieauto's. Alle vluchtwegen worden in de gaten gehouden.

STER reclame