De schade van de hevige storm van gisteren bedraagt zeker 95 miljoen euro. Dat blijkt uit de eerste schatting van het Verbond van Verzekeraars. Het gaat om schademeldingen van particulieren. De schade bij de overheids- en landbouwsector is nog niet meegerekend.

Volgens het verbond zijn er vooral meldingen van schade door rondvliegende dakpannen en omvallende bomen. Hierdoor raakten veel woningen en auto's beschadigd.

Inventariseren

Vandaag gaan de schade-experts van de verzekeringsmaatschappijen op pad om de schade te inventariseren. Volgens het verbond was de schade nog veel groter geweest als er niet op zo'n grote schaal was gewaarschuwd voor de storm. Daardoor hebben mensen op tijd maatregelen kunnen nemen, zoals het verplaatsen van hun auto naar een veilige plaats. aldus het verbond.

Het gaat nog een tijdje duren voordat bekend is hoe groot de schade in totaal is. Bij de laatste hevige storm in 2007 bedroeg de schade in totaal 200 miljoen euro.

Hulpdiensten

Volgens cijfers van de website Alarmeringen.nl zijn de hulpdiensten ruim 10.000 keer uitgerukt als gevolg van de storm. In de regio Noord- en Oost-Gelderland werd het vaakst de hulp ingeroepen van de brandweer, politie of ambulance. In deze regio ligt de Veluwe, waar veel bomen zijn omgewaaid.

De lijst van meldingen uit steden en dorpen wordt aangevoerd door Amsterdam. Daar werd 366 keer uitgerukt.

STER reclame