NOS NieuwsAangepast

''Nog meer ontslagen Sanoma''

Journalistenvakbond NVJ verwacht dat uitgeverij Sanoma nog meer ontslagen zal aankondigen. Sanoma kondigde eerder aan dat er zo'n 160 arbeidsplaatsen verdwijnen vanwege de dalende oplages van de tijdschriften.

Het bedrijf gaat waarschijnlijk het mes zetten in verschillende tijschriftentitels. Door de aanhoudende recessie lopen de advertentie-inkomsten terug. Ingewijden vertelden eerder aan de NOS dat het zou gaan om Nieuwe Revu, Flair en Viva. Begin deze maand trok Sanoma de stekker uit het magazine Nusport vanwege tegenvallende verkoopcijfers. Over de details wil het bedrijf niets kwijt.

Presentatie

Het personeel van uitgeverij Sanoma wordt donderdagochtend na de presentatie van de derde kwartaalcijfers bijgepraat over de gevolgen van de reorganisatie. De komende dagen worden alle werknemers uitgenodigd voor de bijeenkomst. In Nederland werken er ruim 1600 mensen bij het uitgeversconcern. De vakbonden hebben voor volgende week maandag een gesprek staan met de uitgeverij.

Sanoma is het moederbedrijf van de Nederlandse tv-zenders van SBS, nieuwswebsite Nu.nl en tijdschriften als Libelle en Donald Duck.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl