Ajax verzuimt koppositie te pakken

Aangepast

Ajax heeft verzuimd de koppositie van FC Twente over te nemen. In de eigen Arena bleef de ploeg van trainer Frank de Boer steken op 0-0 tegen hekkensluiter RKC Waalwijk, dat zijn vorige zes duels had verloren.

Het was zeer matig wat de Amsterdammers het eigen publiek voorschotelden. Geheel volgens de verwachting trok RKC zich op eigen helft terug en daar had Ajax geen oplossing voor. Kolbeinn Sigthórsson kopte op de paal en voor rust bleef het daarbij.

Ideeënloos Ajax-spel

Het matige, ideeënloze Ajax-spel bood RKC alle gelegenheid om de aanvallen te ontregelen. Daarbij waren de Waalwijkers bij counters nog gevaarlijk ook. Wel nam de druk op het RKC-doel gaandeweg toe. Het leverde één grote kans op: doelman Jan Seda redde bij een schot van Thulani Serero.

Doordat Ajax niet tot scoren kwam, kreeg RKC het geloof in misschien wel meer. Het bleef echter rustig voor het doel van Jasper Cillessen. De uitbraken leidden niet tot grote kansen, waardoor het bij 0-0 bleef.

Het is voor het eerst dat Ajax punten verspeelt in een thuiswedstrijd. De voorgaande vijf duels werden allemaal in winst omgezet.

STER Reclame