Pakketje bleek oefenstof politie

tijd van publicatie Aangepast

Het verdachte pakketje dat gisteren in Bergen op Zoom onschadelijk gemaakt werd door de Explosieven Opruimingsdienst, was een dag eerder door de politie zelf opgehangen.

Donderdagavond hield de Politieacademie een examenoefening, waarbij op verschillende plaatsen in Bergen op Zoom voorwerpen waren geplaatst. Ook een "geïmproviseerd apparaatje dat, met een lens in het tuutje, een camera moest voorstellen".

Dat apparaatje werd niet ontdekt door de studenten. Toen na de oefening de niet ontdekte voorwerpen werden opgehaald, was de nepcamera al verdwenen.

Ontruiming

Een dag later vond een voorbijganger een verdacht pakketje aan een hek in de Coehoornstraat. Een bedrijvengebouw werd ontruimd, en de EOD deed onderzoek naar het verdachte pakket en maakte het onschadelijk.

Vandaag bleek dat het om de nepcamera ging die een dag eerder verdwenen was. De politie weet niet wie het pakketje aan het hek gehangen heeft. Voor de oefening, donderdag, werd de meldkamer op de hoogte gebracht. Na afloop werd niet gemeld dat de nepcamera verdwenen was, omdat het doosje onschadelijk was.

STER Reclame