NOS NieuwsAangepast

Pietenprotest op Malieveld

Enkele honderden mensen hebben vanmiddag op het Malieveld in Den Haag gedemonstreerd voor het behoud van Zwarte Piet.

Het protest werd georganiseerd door de 16-jarige Mandy Roos uit Den Haag, die van tevoren zei dat het vooral gezellig moest worden. De aanwezigen, waaronder enkele tientallen Zwarte Pieten, zongen Sinterklaasliedjes en een speciaal geschreven protestlied.

Petities

Tijdens de demonstratie werd een verzameling Facebookpetitites aangeboden aan PVV-Kamerlid Joram van Klaveren. Hij zal de 'likes' meenemen naar de Tweede Kamer.

De makers van de Pietitie, die goed is voor 2,1 miljoen 'likes', wisten daar niets van. Zij vinden het leuk dat het gebeurd is, maar benadrukken dat het niet de officiële bestemming van hun petitie is. Daarnaar zijn ze nog steeds op zoek.

Tegendemonstrant

Volgens de politie waren er 500 mensen aanwezig. "Mooie Pietendemonstratie in Den Haag... Wat heb je nog meer te wensen!", schrijft de politie Den Haag op Twitter. "Zoiets verloopt natuurlijk zonder geweld!"

Het protest was aangekondigd als een demonstratie voor het behoud van Zwarte Piet, en tegen de Verenigde Naties. Een vrouw uit Papoea-Nieuw-Guinea die tegen de VN demonstreerde werd aangezien voor een tegendemonstrante. Zij is door de politie meegenomen. Kort daarop kon ze weer vertrekken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl