NEC boekt eindelijk weer een zege

time icon Aangepast

NEC heeft voor het eerst in 21 duels in de eredivisie weer eens drie punten gepakt. Tegen sc Heerenveen sprong de ploeg zuinig om met de kansen: 2-1. De Nijmeegse treffers waren van Michael Higdon.

De Friezen hadden voor rust een licht overwicht en kregen twee grote kansen. Alfred Finnbogason schoot alleen voor het doel naast en Kenny Otigba kopte op de lat. Aan de andere kant troefde Higdon na een mooie aanval Arnold Kruiswijk in de lucht af: 1-0.

Heerenveen schakelde in de tweede helft een tandje bij, maar bij een tegenstoot schoot Higdon raak uit een voorzet op maat van Søren Rieks. Heerenveen kon maar geen vuist maken. Hakim Ziyech zorgde met een rake vrije trap wel voor een hectisch slot.

Janssen blijft rustig

"Het is een lange reeks geweest voor NEC", constateerde NEC-coach Anton Janssen opgelucht, maar kalm. Hij had de enorme ontlading op de tribune, maar ook bij zijn spelers, gemerkt. "Het zat diep. De ontlading die is er, omdat er frustratie en angst in de ploeg zit."

"Ik was erg blij dat we op 2-0 voorkwamen, gezien het feit dat we in de laatste minuten nog wel eens een tegengoal krijgen." Dat gebeurde ook tegen Heerenveen, maar deze keer bleef NEC overeind.

Van Basten baalt

Heerenveen-trainer Marco van Basten had geen goed woord over voor zijn ploeg: "We begonnen veel te slap. Op deze manier ga je geen enkele tegenstander in problemen brengen."

Van Basten baalde van zijn spits Finnbogason: "Het oogt te gemakkelijk. Hij wil het doen op een manier die arrogant overkomt. Hij had beslissend moeten zijn." Ook zijn verdedigers werden niet gespaard. "We krijgen zo makkelijk doelpunten tegen, daar word je gewoon niet goed van."

"Die gasten hebben acht maanden niet gewonnen en van wie winnen ze dan wel? Heerenveen", verzuchtte Van Basten.

STER Reclame