NOS NieuwsAangepast

Asielzoekers ziek door paddestoel

In verschillende asielzoekerscentra wordt gewaarschuwd voor het plukken en eten van paddestoelen. Deze week zijn zeker zeven asielzoekers in het ziekenhuis opgenomen nadat ze giftige paddestoelen hadden gegeten.

Twee bewoners van een azc in Dronten zijn met vergiftigingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht; ook een vrouw die bij het stel op bezoek was is opgenomen.

Eerder deze week meldde zich in Groningen een gezin met twee kinderen bij het ziekenhuis na het eten van paddestoelen. Een van de kinderen is inmiddels in afwachting van een levertransplantatie. Een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) kon niets zeggen over de gezondheidstoestand van de andere asielzoekers.

Groene knolamaniet

De asielzoekers hebben mogelijk gegeten van de groene knolamaniet, een van de giftigste paddestoelen in Nederland. Consumptie kan leiden tot misselijkheid, braken en diarree. In een later stadium kunnen ook de nieren en de lever worden aangetast.

Onderzoek moet uitwijzen of het inderdaad om de groene knolamaniet gaat. De paddestoel groeit vooral in bermen en in loofbossen en lijkt als hij jong is op een champignon.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl