Pietitie over grens twee miljoen

time icon Aangepast

De Pietitie-pagina op Facebook heeft het grote aantal van twee miljoen likes overschreden. Even na 19.30 uur werd de mijlpaal bereikt. "Een geweldig succes", zegt initiatiefnemer Bas Vreugde.

De pagina ging twee dagen geleden online, als verweer tegen de aantijgingen dat het sinterklaasfeest racistisch is. Al snel werd een record gevestigd. Binnen een dag hadden een miljoen mensen op 'vind ik leuk' geklikt. Nu, een dag later, is het dubbele aantal bereikt.

"Nooit het idee"

Vreugde, die de pagina samen met een collega-reclamemaker oprichtte, weet nog niet wat hij met de Pietitie gaat doen. "We hadden nooit het idee dat het zo groot zou worden", zegt hij. "Maar nu zullen we toch echt iets moeten."

Eerder zinspeelden de twee initiatiefnemers op de mogelijkheid om de petitie aan te bieden aan Verene Shepherd, die namens de VN onderzoek doet naar het sinterklaasfeest. Maar daar is nog geen beslissing over genomen, zegt Vreugde nu.

De twee initiatiefnemers laten zich over de kwestie adviseren door sociale-media-experts. Binnen een paar dagen willen ze de knoop doorhakken.

STER Reclame