Gerard Joling en Gordon hebben met hun tv-programma voor een stroom aan nieuwe vrijwilligers gezorgd voor het Nationaal Ouderenfonds. In 'Geer en Goor: effe geen cent te makken' vragen de twee aandacht voor vrijwilligerswerk voor ouderen.

In drie weken tijd zijn er tweeduizend aanmeldingen binnengekomen bij het fonds. Normaal zijn dat er ongeveer tien per week. Het Nationaal Ouderenfonds had tot de start van het programma zo'n duizend vrijwilligers, maar had door nieuwe initiatieven behoefte aan meer mensen. Het fonds is blij verrast door het hoge aantal.

Tienduizend

De nieuwe vrijwilligers kunnen onder meer met ouderen boodschappen doen of een klus in huis verrichten. Er wordt nu geïnventariseerd welke mensen waar kunnen worden ingezet.

Gordon is dolblij met de aanwas. "Ik krijg bijna tranen in mijn ogen als ik dit hoor. Dat we dit kunnen bereiken in Nederland", zegt hij in een reactie.

De presentator noemt de tweeduizend aanmeldingen wel een druppel op een gloeiende plaat. "Maar alle beetjes helpen om deze mensen steun en aandacht te geven. Op naar de tienduizend, zou ik zeggen."

Twee miljoen

In de komende afleveringen van het tv-programma wordt volgens het fonds minder ingezet op nieuwe vrijwilligers en meer op het werven van donateurs. Het Nationaal Ouderenfonds krijgt geen subsidie en moet het hebben van donaties van bedrijven en particulieren.

'Geer en Goor: effe geen cent te makken' is populair bij de kijkers. Het RTL4-programma heeft elke donderdag rond de twee miljoen kijkers.

STER reclame