1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS SportAangepast

Kromowidjojo weg bij coach Wouda

Ranomi Kromowidjojo heeft de samenwerking met haar trainer Marcel Wouda opgezegd. Christiaan Sloof, de huidige assistent van Wouda, wordt de nieuwe coach van Kromowidjojo.

Bastiaan Lijesen volgt dezelfde weg. Hij maakte via Twitter bekend na lang twijfelen zijn coach Wouda te verlaten. Femke Heemskerk blijft Wouda trouw, maar liet de NOS weten dat ze denkt dat nog meer zwemmers het voorbeeld van Kromowidjojo zullen volgen en dus overstappen naar Sloof.

Kira Toussaint en Sharon van Rouwendaal besloten eerder dit jaar te vertrekken bij Wouda.

Vertrek Verhaeren

Het nieuws dat Kromowidjojo breekt met Wouda volgt kort nadat Jacco Verhaeren bekend had gemaakt te vertrekken als technisch directeur van de zwembond. Zwemanalyticus van de NOS Johan Kenkhuis ziet een verband tussen beide zaken. "Ik denk dat Kromowidjojo met het vertrek van Verhaeren tot het besef kwam dat ze niet gelukkig is met deze situatie."

"Ze heeft wel eens gezegd geen trainer meer nodig te hebben, maar wel een coach", aldus de oud-zwemmer. "Juist daarin verschillen Wouda en Verhaeren heel erg. Dan is het beter met de samenwerking te stoppen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl