In Hilversum is een aanrander actief die de afgelopen anderhalf jaar tientallen meisjes heeft betast. Na een oproep gisteravond in Opsporing Verzocht hebben zich vandaag weer negen mogelijke slachtoffers gemeld.

De man knijpt fietsende meisjes in hun billen of voelt aan hun borsten. Hij lijkt zijn slachtoffers zorgvuldig uit te kiezen. Vaak zijn het volgens de politie goed uitziende tienermeisjes.

Een politiewoordvoerder zegt dat de meisjes vooral aangifte moeten doen. "Het is niet normaal dat je bij je billen of borsten wordt gegrepen. Dat is geen grapje, dat is een schending van de persoonlijke integriteit. Dat betekent dat het een misdrijf is."

Niet alléén fietsen

Verschillende Hilversumse verenigingen hebben hun leden gewaarschuwd voor de aanrander. Ze raden meisjes aan om niet langer alleen door Hilversum te fietsen.

De politie vermoedt dat de dader uit Hilversum komt, omdat hij daar telkens toeslaat. In de uitzending van Opsporing Verzocht werden beelden van de vermoedelijke dader getoond. Na de uitzending kwamen veertien tips binnen.

STER reclame