De Rabobank krijgt een boete van bijna een miljard dollar (zo'n 720 miljoen euro) voor manipulatie van de zogeheten Libor-rente, meldt de Financial Times. Volgens de Britse krant wordt de boete mogelijk volgende week al uitgedeeld.

De boete is hoger dan verwacht. Eerder kreeg de Zwitserse bank UBS al een boete van omgerekend 1,2 miljard euro vanwege het Libor-schandaal. Royal Bank of Scotland moest 453 miljoen euro betalen en Barclays 360 miljoen euro.

Ook boete van Nederlandsche Bank

Volgens de Financial Times wordt de boete opgelegd door Amerikaanse en Britse autoriteiten en door De Nederlandsche Bank. Het DNB-deel van de boete zou relatief klein zijn.

Een woordvoerder van de Rabobank wilde niet reageren. Eerder liet de bank al weten geld opzij te hebben gezet in verband met het Libor-schandaal. Rabobank wilde toen niet zeggen hoeveel geld opzij is gezet.

Rabobank wordt verdacht van het manipuleren van de Liborrente Die gebruiken banken onderling bij het vaststellen van de rente voor onder meer leningen. De Rabobank is de enige Nederlandse bank die in het panel van banken zat dat de Liborrente vaststelde.

STER reclame