NOS VoetbalAangepast

"Liever Zlatan dan Ronaldo"

Voor de voetballiefhebbers is het doodzonde, maar op 19 november gaat duidelijk worden of Cristiano Ronaldo of Zlatan Ibrahimovic het WK in Brazilië gaat missen. NOS Sport stelde vijf vragen over de loting voor de Europese play-offs voor het WK aan Ronald de Boer, vaste gast in Studio Voetbal.

Is dit een verlies voor het voetbal?

"Ja, zeker als je de sterren van deze twee landen even opnoemt: Cristiano Ronaldo en Zlatan Ibrahimovic. Eentje zal er niet bij zijn en dat is zeker een gemis. Dat zal duidelijk zijn."

Wie zie je het liefst op het WK: Cristiano Ronaldo of Zlatan Ibrahimovic?

"Nou, het is mij om het even, maar ik ben toch meer Zlatan-fan dan Ronaldo-fan. Het is moeilijk uit te leggen waarom, maar Zlatan is toch meer een speler naar mijn hart. Ronaldo is natuurlijk één van de beste spelers ooit op deze aarde, maar ik houd niet van zijn maniertjes. Dan zie ik toch liever Zlatan, al is die ook geen lieverdje."

Geef jij Portugal of Zweden de meeste kans om de volgende ronde te halen?

"Normaal gesproken Portugal. Wij weten dat het voor ons een 'angstgegner' is en als iedereen daar fit is hebben ze best een goede groep. Ik heb het gevoel dat ze toch een beetje gaan ondersneeuwen, omdat Cristiano Ronaldo daar de scepter zwaait. Hij wil vanaf vijftig meter al op doel schieten en dat zie je vooral bij het nationale team heel erg terugkomen. Ze hebben goede spelers als Nani en Helder Postiga in de ploeg, maar die komen daardoor niet echt uit de verf. Dat is jammer, want in principe vind ik dat Portugal de beste ploeg heeft."

Gaat IJsland het redden tegen Kroatië?

"Kroatie zal natuurlijk de favoriet zijn. Ook een land dat vaak aanwezig is geweest bij een WK en dat grote talenten voortbrengt. Ze spelen in de grote internationale competities en zullen de favoriet zijn. IJsland klopt aan de deur met een geweldig aantal goede spelers, dus ik ben benieuwd. Het zou voor de jongens die in Nederland spelen een geweldig succes zijn."

Oekraïne heeft nog nooit van Frankrijk gewonnen. Zie je dat nu wel gebeuren?

"Nee, dat zie ik nu ook niet gebeuren. Die zijn te zwak. Er kan een moment zijn dat Oekraïne van Frankrijk kan winnen, maar als je naar de percentages kijkt, dan denk ik dat Frankrijk weer bij het WK aanwezig zal zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl