Heracles op valreep naast NEC

Heracles Almelo heeft met moeite een punt overgehouden aan het thuisduel met NEC, dat nog altijd op zijn eerste zege wacht. De Nijmegenaren kwamen al snel op voorsprong, speelden daarna lang met tien man en zagen de thuisploeg vlak voor tijd nog langszij komen: 1-1.

Al in de tweede minuut kopte Rens van Eijden voor NEC raak. Heracles was even de weg kwijt, maar gaandeweg kreeg de ploeg een overwicht, zeker nadat Christoph Hemlein zijn tweede gele kaart had gekregen. Heracles creëerde wat kansen, de beste was voor Kwame Quansah, die van dichtbij naast kopte.

De thuisploeg drong na rust feller aan. Slordigheid en voorspelbaarheid haalden echter de vaart uit veel aanvallen en NEC bleef vrij simpel overeind. Terwijl op de tribunes het gemor toenam, bleef Heracles ploeteren. De beloning kwam met een late intikker van Jens Jurn Streutker.