De Rabobank schaft vrijwel alle bonussen af. Het bedrijf zegt dat de raad van bestuur voortaan geen variabele beloning meer krijgt. Eerder maakte de bank al bekend dat werknemers die onder een cao vallen geen bonus meer krijgen. Enkele honderden werknemers, met specialistische internationale functies, krijgen nog wel een variabele beloning.

Eerder maakte de bank al bekend dat werknemers die onder een cao vallen geen bonus meer krijgen. Een groep werknemers tussen de raad van bestuur en cao-werknemers in krijgt nog wel een variabele beloning.

Gevoelens in samenleving

"Met het afschaffen van de variabele beloning komen we tegemoet aan de opvattingen van onze belangrijkste stakeholders: onze klanten en leden", zegt voorzitter Wout Dekker van de raad van commissarissen van de Rabobank.

"Daarnaast houden we ernstig rekening met de gevoelens die breed in de Nederlandse samenleving leven als het gaat om de beloning van bankbestuurders."

Nieuwe bestuursleden

De Rabobank maakte vandaag ook de benoeming van twee nieuwe bestuursleden bekend. Ralf Dekker en Rien Nagel treden per 1 november aan.

Zij zullen volgens de bank een leidende rol gaan spelen in de toekomst.

STER reclame