NOS NieuwsAangepast

'Monster van Leersum' ontloopt cel

De rechtbank heeft een voorwaardelijke celstraf van een maand uitgesproken tegen een 77-jarige man uit Leersum die zijn buren al jaren terroriseert. De bejaarde man, Rudolf R., noemt zichzelf "het monster van Leersum". Hij kreeg ook een boete van 4500 euro opgelegd.

R. ligt al dertien jaar in de clinch met zijn buren. Al drie keer eerder werd hij veroordeeld voor belaging, huisvredebreuk of vernieling.

Dit keer is R. veroordeeld omdat hij tussen februari 2011 en november 2012 stelselmatig foto's van zijn buren maakte en die verspreidde. Ook maakte hij zijn buurman in brieven aan de gemeente uit voor pathologische leugenaar.

Niet onbetuigd

Het Openbaar Ministerie had zes maanden cel geëist, waarvan de helft voorwaardelijk. Maar de rechtbank in Utrecht vond de strafbare feiten daarvoor niet ernstig genoeg.

Verder wees de rechter erop dat ook het slachtoffer zich niet onbetuigd heeft gelaten: hij maakt al geruime tijd opnames van R.'s huis. Bovendien heeft de rechtbank de hoop gevestigd op de bemiddelaar die inmiddels is ingeschakeld om de burenruzie te sussen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl