NOS NieuwsAangepast

Tiener mag openbaar op Facebook

Minderjarigen kunnen vanaf nu op Facebook met iedereen berichten en foto's delen. Tot nu toe was de privacyinstelling van gebruikers tussen de 13 en 17 jaar beperkt tot 'vrienden van vrienden'.

Door de instellingen te veranderen worden de berichten zichtbaar voor iedereen. Als beveiliging krijgen minderjarigen nog wel elke keer dat ze iets als 'openbaar' plaatsen een waarschuwing te zien dat iedereen kan lezen wat ze schrijven.

Alleen vrienden

Als een minderjarige een account aanmaakt en zijn werkelijke leeftijd invult, staat de privacy wel automatisch ingesteld op 'alleen vrienden'. Jonge gebruikers moeten zelf hun instellingen aanpassen om alles voor iedereen beschikbaar te maken.

Volgens het bedrijf wordt het gebruik van Facebook voor jongeren zo leuker en krijgen ze een breder platform voor activisme en maatschappelijke betrokkenheid. Ook denkt het bedrijf dat jongeren in staat zijn zorgvuldig met de nieuwe mogelijkheden om te gaan.

Jonge gebruikers

Facebook verliest populariteit onder jonge gebruikers. Die kiezen steeds vaker voor sociale media als Snapchat en Instagram.

Kinderen onder de 13 jaar kunnen zich niet aanmelden voor Facebook, maar er is geen goede manier om te controleren of iemand zijn echte leeftijd heeft ingevoerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl