NOS VoetbalAangepast

Oranje: Fer voor Strootman

Kevin Strootman doet dinsdag zeer waarschijnlijk niet mee met het Nederlands elftal in de laatste WK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije.

De middenvelder van AS Roma liet de laatste groepstraining van Oranje in het Sükrü Saracoglu-stadion in Turkije aan zich voorbijgaan. Strootman heeft een lichte blessure overgehouden aan het duel met Hongarije, maar bondscoach Louis van Gaal wilde niet ingaan op de aard van de blessure. "Dat doet er niet toe. Het is een kleine, lichte blessure en die heeft tijd nodig'', zei Van Gaal.

Strootman kreeg in het met 8-1 gewonnen duel tegen de Hongaren een trap op zijn enkel en ging daarom tien minuten voor tijd naar de kant. Van Gaal: "Ik denk dat Strootman het niet gaat halen. Bij de blessure van Van Persie had ik dat gevoel vorige week wel, maar nu met Kevin niet. Dat is wel een aderlating, ik moet nu maar zien hoe de speler die hem gaat vervangen het gaat oplossen.''

"Fer, Clasie, Sneijder, Vlaar in basis"

Volgens NOS-verslaggevers Bas Ticheler en Bert Maalderink in Istanbul valt uit de laatste training op te maken dat Leroy Fer de vervanger wordt van Strootman. Jordy Clasie lijkt de voornaamste kandidaat om de plek van de geschorste Nigel de Jong in te nemen.

Verder gunt Van Gaal waarschijnlijk Wesley Sneijder een basisplaats, ten koste van Rafael van der Vaart. Het centrale verdedigingsduo lijkt te worden gevormd door Ron Vlaar en Bruno Martins Indi.

Oranje kan rustig slapen

Bij het hotel van het Nederlands elftal bleef de te verwachten drukte van Turkse fans, die de Nederlandse spelers wakker zouden willen houden, vooralsnog uit. NOS-correspondent Bram Vermeulen trof een rustig hotel aan: "Ik had verwacht dat er honderden, misschien wel duizenden supporters zouden zijn, maar het was helemaal stil."

De Turkse voetbalfans staan bekend als fanatiek. Het zal er dinsdagavond in het stadion dan ook beslist anders aan toe gaan. "Voor Turken is voetbal belangrijker dan zuurstof. Dus het zal een groot festijn worden met die rode Turkse vlag, het rood van het bloed dat is vergoten om de Turkse republiek in 1923 tot stand te krijgen", aldus Vermeulen.

Vermoedelijke opstelling Oranje:

Michel Vorm, Daryl Janmaat, Ron Vlaar, Bruno Martins Indi, Daley Blind, Jordy Clasie, Wesley Sneijder, Leroy Fer, Arjen Robben, Robin van Persie, Jeremain Lens.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl