NOS NieuwsAangepast

Wilders haalt Le Pen naar Kamer

PVV-leider Geert Wilders heeft de Franse extreem-rechtse leider Marine Le Pen uitgenodigd voor een ontmoeting in de Tweede Kamer. Hij wil daar met haar praten over verdere samenwerking in hun gevecht tegen de Europese Unie.

Marine Le Pen zegt dat vanavond in het tv-programma Nieuwsuur. Wilders zocht in april al toenadering tot het Front National, de partij van Le Pen.

Met eurosceptische partijen uit andere landen wil hij een blok vormen in het Europees Parlement. Behalve aan het Front National denkt Wilders onder meer aan Vlaams Belang, de Italiaanse Lega Nord en de UK Independence Party. Die laatste weigert overigens samen te werken met het Front National.

In dank aanvaard

Marine Le Pen heeft de uitnodiging van Wilders in dank aanvaard. "Ik heb al vaak mijn wens geuit om Wilders te ontmoeten, om een persoonlijk oordeel over hem te vormen", zegt Le Pen. "Ver van het duivelse beeld dat media en politici schetsen. Toen we elkaar voor het eerst spraken, zagen we dat we erg veel overeenkomsten hebben."

Wilders bevestigt in Nieuwsuur dat hij Le Pen heeft uitgenodigd in de Tweede Kamer. "Marine Le Pen is een charismatische politica. Partijen als Front National en de PVV kunnen de eurofiele elite bij de Europese verkiezingen wat toontjes lager laten zingen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl