NOS NieuwsAangepast

Kerkleiding kapittelt luxe-bisschop

De Duitse aartsbisschop Zollitsch heeft gezegd dat bisschop Tebartz-van Elst bij zichzelf te rade moet gaan over de kostbare verbouwing die hij heeft laten doen in zijn ambtswoning in het westen van Duitsland. Tebartz-van Elst wordt sindsdien de luxe bisschop genoemd, ook omdat hij eerste klas naar India vloog om daar programma's ter bestrijding van de armoede te bekijken.

De bisschop van het Duitse Limburg liet zijn residentie opknappen voor 31 miljoen euro, zes keer zoveel als was begroot. Hij liet onder meer een vrijstaand bad van 15.000 euro plaatsen.

Aartsbisschop Zollitsch zei op een conferentie in het Vaticaan dat hij ervan overtuigd is dat Tebartz-Van Elst de kwestie met zelfkritiek zal beschouwen. De verbouwing heeft in Duitsland tot woede geleid en tot oproepen om zijn aftreden.

Paus Franciscus

Tebartz-van Elst vloog dit weekend naar Rome, maar het is onbekend waar hij zich precies bevindt. Ook is het onbekend of de paus hem over de kwestie zal aanspreken.

De luxe levenstijl van de Duitse bisschop staat haaks op die van paus Franciscus. Die heeft ervoor gekozen om niet de pauselijke vertrekken in het Vaticaan te betrekken, maar te gaan wonen in een sobere woning.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl