NOS NieuwsAangepast

Aangifte mishandeling blijkt vals

De 20-jarige vrouw uit IJmuiden die beweerde dat ze mishandeld was door zes mannen, blijkt dat verhaal te hebben verzonnen. De vrouw heeft bekend valse aangifte te hebben gedaan.

De vrouw zei dat ze in een bus in Haarlem een discussie kreeg met zes mannen. Toen ze uit de bus stapte, zouden ze haar hebben achtervolgd en in elkaar hebben geslagen.

Kamervragen

De politie onderzocht camerabeelden en ondervroeg getuigen, maar die bevestigden de verklaring van de vrouw niet. Toen de politie haar daarmee confronteerde, bekende ze te hebben gelogen.

De PVV stelde Kamervragen over de kwestie. Volgens de vrouw was ze aangevallen door mannen met een Noord-Afrikaans uiterlijk.

Blauwe plekken

Een woordvoerder van de politie zegt dat de vrouw bij haar aangifte zei dat ze onder de blauwe plekken zat en last had van haar heup. "Maar we hebben dat zelf toen niet gezien."

Toch werd besloten om een persbericht te publiceren, gekoppeld aan een getuigenoproep. "We gaan ervan uit dat zo'n aangifte klopt. Het doen van valse aangifte is strafbaar", zegt de woordvoerder. "Bovendien wilden we zo snel mogelijk met getuigen in contact komen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl