IMF: meer ambitie nodig voor groei

Aangepast

De aanpak van economische hervormingen moet veel ambitieuzer, vindt directeur Lagarde van het Internationaal Monetair Fonds. Aan het eind van de IMF-jaarvergadering in Washington waarschuwde ze dat de wereldeconomie vijf jaren van tegenvallende groei tegemoet gaat, als er niet veel ingrijpender maatregelen worden genomen.

"Het versterken van de economie en het stimuleren van herstel is onvoldoende", aldus de IMF-directeur.

VS

De 188 lidstaten van het IMF vroegen de politieke partijen in de VS om snel een akkoord te sluiten over de begroting voor 2014. De politieke ruzie schaadt het vertrouwen in de economie, concludeerden de ministers van Financiƫn en directeuren van centrale banken van de IMF-landen.

Europa moet vooral de zwakke banken aanpakken, concludeerde Lagarde ook. De Europese Centrale Bank bereidt op dit moment een onderzoek voor naar de positie van 130 grote Europese banken. Zo hoopt de ECB het vertrouwen in de banken te herstellen.

Dijsselbloem

De Nederlandse minister Dijsselbloem ontbrak in Washington; hij wilde de afgelopen week bij de onderhandelingen over een begrotingsakkoord in Den Haag blijven.

STER Reclame