NOS NieuwsAangepast

NS slaat stations over bij vertraging

De NS erkent dat bij vertragingen kleine stations worden overgeslagen om tijd in te halen. Volgens de spoorwegmaatschappij is dat nodig om te voorkomen dat de dienstregeling in de problemen komt en zo veel meer mensen vertraging oplopen.

Volgens een NS-woordvoerder kunnen mensen die op het station staan te wachten, een volgende trein pakken. Wie zijn station voorbij rijdt, krijgt van de NS het advies om op het volgende station de trein terug te nemen.

Boze mensen

Reizigersvereniging Rover zegt dat ze steeds vaker meldingen binnenkrijgen van boze mensen over stations die worden overgeslagen bij vertragingen. "Als je op weg bent van je werk naar huis en de trein stopt niet op je eindbestemming waardoor je drie kwartier later thuis aankomt, dan ben je daar niet blij mee", zegt een woordvoerder van Rover.

De NS zegt te begrijpen dat de situatie voor sommige reizigers vervelend kan zijn, maar dat het soms niet anders kan om nog meer vertraging te voorkomen. Als een station wordt overgeslagen, wordt dat volgens de NS op het station en in de trein omgeroepen.

Intercity

Veel meldingen die Rover binnenkrijgt gaan over de intercity Roosendaal-Zwolle, die onlangs een aantal keer de stations Lent, Elst en Arnhem-Zuid zou hebben overgeslagen.

Op andere trajecten werden onder meer de stations Bilthoven, Utrecht Overvecht, Bussum-Zuid, Hilversum-Noord, Hollandsche Rading, Haarlem-Spaarnwoude en Krommenie-Assendelft overgeslagen, aldus de klagers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl