T-Mobile VS schaft roaming af

Aangepast

De Amerikaanse tak van T-Mobile laat zijn klanten vanaf volgende week onbeperkt internetten in bijna de hele wereld. Het bedrijf is daarmee de eerste wereldwijde provider die extra kosten voor mobiel internetten in het buitenland vrijwel afschaft.

Amerikaanse klanten van T-Mobile kunnen straks in meer dan honderd landen, waaronder Nederland, zonder extra kosten op hun smartphone internetten. De snelheid van mobiel internet gaat wel omlaag.

Nederlandse klanten

Daarnaast verdwijnen de extra kosten voor sms'en in het buitenland. Nederlandse klanten blijven wel roamingkosten betalen.

"Mensen zijn bang om hun telefoon in het buitenland te gebruiken", zegt de Amerikaanse topman van T-Mobile. Volgens hem zet 40 procent van de Amerikanen internet op de telefoon uit als ze naar het buitenland gaan. Op die manier willen ze hoge rekeningen voorkomen.

Europese Commissie

"Het gaat een keer gebeuren dat ook hier een grote provider deze stap neemt", zegt analist Tim Poulus van Telecompaper. "De providers verdienen aan roaming nog te veel om het nu in te voeren. Maar zodra de balans omslaat, en je er goede reclame mee kunt maken, dan voeren ze het mogelijk ook hier in."

De Europese Commissie presenteerde vorige maand een plan om de roamingkosten in Europa verder naar beneden te brengen.

STER Reclame