Twee lichamen uit schip geborgen

Aangepast

Marineduikers hebben vanmiddag twee lichamen geborgen uit het offshoreschip Maria. Het schip zonk in de nacht van zondag op maandag na een aanvaring met een Texels viskotter, op 40 kilometer ten zuidwesten van Den Helder.

Twee andere opvarenden werden direct gered door het vissersschip. De andere drie bemanningsleden bleven aan boord en gingen met het schip ten onder.

Grootschalige zoekactie

De zoekactie naar de drie schipbreukelingen werd maandag groot aanpakt. Vissersschepen, reddingsboten, een marineschip, helikopters en een vliegtuig deden mee. Duikers van de marine zochten in en rond het wrak. Het schip werd ook met een onderwaterrobot met camera onderzocht. Toen werd niemand aangetroffen.

De zoektocht werd vandaag voortgezet door de mijnenjager Zr.Ms. Schiedam, maar moest vanmiddag rond 15.00 uur worden afgebroken vanwege de aantrekkende wind en deining. De zoektocht naar de derde vermiste wordt op een later tijdstip hervat.

Oorzaak onbekend

De oorzaak van de aanvaring is nog onbekend. De Maritieme politie onderzoekt de zaak.

Het schip Maria hield wacht bij een gasleiding van een boorplatform naar de wal. Het schip van rederij Groen uit Scheveningen is ruim 32 meter lang en bijna 7 meter breed. Het werd ook geregeld gebruikt voor rondvaarten.

STER Reclame