1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS NieuwsAangepast

"Verdachte drie keer eerder in beeld"

De man uit Cuijk die verdacht wordt van onder meer seksueel misbruik en grooming, was al drie keer eerder in beeld bij de politie. Dat was vorig jaar voor het laatst.

Toen stapten de ouders van een 16-jarig meisje naar de politie, omdat hun dochter een relatie met de 48-jarige verdachte zou hebben. De politie deed uitgebreid onderzoek, maar het meisje en de ouders besloten uiteindelijk geen aangifte te doen.

De politie had vervolgens het Openbaar Ministerie moeten inlichten, maar deed dat niet. Als dat wel was gebeurd, had het OM de man mogelijk eerder vervolgd.

Vermissing

Nu is de verdachte pas opgepakt in mei van dit jaar. Hij zat samen met een vermist minderjarig meisje in zijn auto in een dorp in Groningen. Het meisje was een dag daarvoor als vermist opgegeven en er was onder meer Burgernet ingezet om haar te vinden.

Een week eerder had een ander meisje zich al bij de politie gemeld. Tijdens het onderzoek kwam nog een derde slachtoffer naar voren. Daarop besloot het Openbaar Ministerie tot een huiszoeking bij de man, waarna de omvang van de zaak duidelijk werd. Bij de man thuis werden tienduizenden filmpjes en foto's van misbruikte kinderen gevonden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl