NOS NieuwsAangepast

GTST-acteur in Heinekenfilm VS

Acteur Mark van Eeuwen gaat een belangrijke rol spelen in de nieuwe Engelstalige film over de ontvoering van Freddy Heineken. Hij zal in de film te zien zijn naast Oscarwinnaar Anthony Hopkins, die Heineken speelt. Dat melden de vakbladen Variety en The Hollywood Reporter.

Van Eeuwen speelt de rol van Heineken-ontvoerder Frans Meijer. Het is zijn eerste grote rol in een buitenlandse filmproductie. Mark van Eeuwen is in Nederland vooral bekend geworden door zijn rol als Jack van Houten in de soapserie GTST.

Andere grote rollen in de Heinekenfilm zijn weggelegd voor Sam Worthington, die de hoofdrol speelde in de film 'Avatar', en 'True Blood'-acteur Ryan Kwanten.

'Kidnapping Freddy Heineken'

De film 'Kidnapping Freddy Heineken' gaat over de ontvoering van de Nederlandse biermagnaat in 1983. Heineken werd vastgehouden door vijf criminelen in ruil voor losgeld. Misdaadjournalist Peter R. de Vries heeft een boek geschreven over de zaak. De Zweedse regisseur Daniel Alfredson, bekend van de Millennium-trilogie, gebruikt het boek van De Vries als basis voor de film.

De opnamen voor de film beginnen eind deze maand en zullen plaatsvinden in België, Amsterdam en New Orleans. Het is niet bekend wanneer de film in de Nederlandse bioscopen draait. Twee jaar geleden kwam al 'De Heineken Ontvoering' uit van regisseur Maarten Treurniet met Rutger Hauer als Freddy Heineken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl