NOS NieuwsAangepast

Bisschop onder vuur na verbouwing

In Duitsland is ophef ontstaan over de kosten van de verbouwing van de ambtswoning van de Duitse bisschop Tebartz-Van Elst. De renovatie zou 5,5 miljoen euro kosten, maar is met bijna 31 miljoen 6 keer zo duur geworden.

Het is onduidelijk waar het geld aan is besteed. De Duitse bisschoppenconferentie onderzoekt de zaak.

Tebartz-Van Elst is bisschop in Limburg an der Lahn, in de deelstaat Hessen. Duitse media schrijven dat het niet de eerste keer is dat de bisschop problemen heeft door zijn uitgavenpatroon. Hij staat bekend als een autoritaire leider met een extravagante smaak.

Valse verklaringen

Ook Justitie doet onderzoek naar Tebartz-Van Elst, naar aanleiding van een dure reis naar India. Volgens de beschuldiging zijn over de kosten van die reis valse verklaringen afgegeven.

Duitse kerkgeleerden vinden dat de sitiuatie het aanzien schaadt van alle Duitse bisschoppen. Zeker omdat paus Fransiscus ervoor gekozen heeft om in een eenvoudig gastenverblijf te gaan wonen, in plaats van in het pauselijk paleis aan het Sint Pietersplein.

Er wordt openlijk gepleit voor het vertrek van de bisschop. Een woordvoerder van het bisdom benadrukt dat Tebartz-Van Elst de geestelijk leider is en dat anderen verantwoordelijk zijn voor de administratie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl