1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS NieuwsAangepast

Politie haalt illegalenquotum niet

De politie heeft het afgelopen jaar (juni 2012-juni 2013) 3220 vreemdelingen aangehouden. Dat zijn er minder dan de doelstelling van 4000, schrijft De Telegraaf.

De krant heeft de prestatiecijfers van de politie opgevraagd via de Wet Openbaarheid van Bestuur.

Korpschef Bouman van de Nationale Politie erkent in een reactie dat het quotum dit jaar niet wordt gehaald. Een jaar eerder lukte het ook al niet om de voor dat jaar beoogde 4800 illegalen op te pakken.

Extra controles

Bouman zegt niet te weten waarom de doelstelling niet gehaald wordt. Volgens hem zijn er juist extra controles op bedrijven waar illegalen zouden kunnen werken. "We doen meer, maar het levert minder op."

"Het kan zijn dat er eenvoudigweg minder illegalen zijn. Maar het kan ook dat we op de verkeerde plekken zoeken."

Weinig successen

Ook op het gebied van de digitale misdaad worden weinig successen geboekt. Het Team High Tech Crime van de politie krijgt er elk jaar gespecialiseerde medewerkers bij, maar heeft het afgelopen jaar geen enkel onderzoek kunnen afronden, schrijft de krant. Het doel voor dit jaar is vijftien opgeloste zaken.

Bouman zegt niettemin dat de doelstelling gehaald gaat worden. Sinds de meest recente cijfers zijn gepubliceerd, zijn toch nog vijf zaken afgerond.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl