Nipte zege FC Groningen op AZ

FC Groningen heeft op eigen veld met 2-1 gewonnen van AZ, dat daardoor werd gepasseerd op de ranglijst.

De Groningers waren in de eerste helft sterker, maar Filip Kostic, Krisztian Adorjan en Nick van der Velden benutten hun kansen niet. Na de rust werd de ban wel gebroken, maar daar was Alkmaarse hulp bij nodig. Eric Botteghin kopte tegen de paal, waarna Viergever de bal ongelukkig in eigen doel werkte.

De 1-1 van AZ, dat aanvallend nog weinig had laten zien, kwam kort daarna uit de lucht vallen. Johann Berg Gudmundsson trof doel met een schuiver. Groningen kreeg loon naar werken door een goal van Richairo Zivkovic. Het zeventienjarige talent stond amper een minuut in het veld toen hij raak kopte.